Van coniferenperk naar biodivers mini park -2
Ontwikkeling van het voormalig coniferenperk

Een half jaar na het verwijderen van de coniferen
Het perk kreeg een stapelmuurtje van stenen en puin, beetje grof gestapeld met grond ertussen voor spontane begroeiing. Half rond van vorm met een opening voor het pad. Daarvoor kwam een hek/raster te staan in een ruime U-vorm waartegen een blauwe regen werd geplant die elders uit de tuin kwam. Een bankje in de kromming van de ‘U’ leverde een heerlijk beschutte plek op.
Aan de open zijde van het perk is een ligusterhaag gepland, die al snel een groene afscheiding vormt en zo een beschutte plek levert. Tussen stapelmuurtje en hek zijn een wilde appel, hazelaar, gele kornoelje, sporkehout en kardinaalsmuts geplant, allen inheemse bomen of struiken.
Het bankje heeft uitzicht op het binnenste gedeelte van het perk. De grond is karig en daar kwamen in het voorjaar spontaan veel grote papavers op. Een feestje om dat te zien groeien en bloeien. Erg aantrekkelijk voor menig insect, hommel en vlinder.
Omdat de bodem ineens weer veel licht kreeg, grepen de omringende planten en struiken hun kans om te groeien. En dat betekende weer snoeien! Snoeien om nog een beetje licht en ruimte te behouden.
Zie hieronder een impressie van de beplanting, een half jaar na het verwijderen van de coniferen.